UTOPIAN ETSINTÄ JATKUU....

UTOPIAN ETSINTÄ JATKUU....
UTOPIAN ETSINTÄ JATKUU....

perjantai 14. maaliskuuta 2014

MITEN TEHDÄÄN HYVÄ EDUSKUNTAOHJELMA? OSA1

KUINKA TEHDÄÄN HYVÄ EDUSKUNTAOHJELMA?
OSA 1

YHTEISKUNNAN TEHOKAS TUOTTAVUUS:
Jos hevoset vetävät eri suuntiin niin kuorma ei liiku.
Jos puolueet vetävät eri suuntiin niin yhteiskunta ei liiku.

Miksi:
Olen kansalaisena huolissani politiikan lyhytjänniteisyydestä ja kaikkien puolueiden suunnattomuudesta. Missään ei kuulu selvää reaalistista visiota suunnasta. Puoluekuri ja hallituskuri vaimentaa kaiken keskustelun ja ajattelun, joka siirtää päätöksenteon pienen eliitin piiriin, jossa ei käsitellä kaikkia näkökulmia asioihin. Miten näin voidaan kehittää puolueiden sisäistä ajattelua, kun toimeenpantavat ajatukset tulevat vain muutamilta ihmiseltä? Konsensus on hallituksessa olevien puolueiden taikasana jolla voidaan perustella millaisia päätöksiä tahansa.
Jos kaksi ihmistä tekee yli kaksikertaa, niin 5Milj. Ajattelee paljon paremmin kuin 200”.
Hyvä yhteiskunta rakentuu luottamukselle ja tasa-arvolle.

Miten:
Suomen tulevaisuus voi perustua vain kaikkien kansalaispiirien yhteisvastuuseen perustuvaan politiikkaan. Tämä politiikka voi olla vain avoimeen dialogiin perustuvaa kirjallisesti vahvistettua keskustelua, jossa otetaan kaikki kansanryhmät mukaan. Deliberatiivinen demokratia on vastaus nykyajan demokratiavajeelle.

Avoin eduskuntaohjelma on eduskunnalle annettava pitkänajan suuntakehykseksi ja keskustelujen sekä vaatimusten pohjaksi annettava ohjelma, johon kerätään ja keskustellaan auki yhteiskunnan kehitykseen vaikuttavia asioita, eri puolilta katsottuna. Voisiko tämä Avoin Eduskuntaohjelma olla kansalaisten lobbausfoorumi , jossa yhdessä löydetään uusi suunta?
Mikä on varsinainen eduskuntaohjelma?
Eduskuntapuolueiden yhdessä laatima pitkän ajan visio Suomelle. Hallituksille annettava ohjelma missä hallitukset sitoutuvat seuraamaan pitkänajan suuntaa, lyhyen aikavälin hallitusohjelmissa, näin saadaan suunta ja sisältö kiivastempoiseen hallitustyöskentelyyn, sekä hallituksen ja opposition resursseja vievä nahistelu saadaan loppumaan, opposition tehtäväksi jää seurata että hallitus seuraa päätöksissään myös pitkän ajan linjaa.
Avoin Eduskuntaohjelma:
Haastajat:
Kansalaiset, kansalaisryhmät, pienpuolueet, Jne.
Haastetut:
SDP, Kokoomus, Keskusta, Perussuomalaiset, Vasemmisto, Vihreät, RKP, Kristilliset.
Eduskuntaohjelma:
Haastajat: oppositio Haastetut: hallitus

MENESTYVÄLLÄ YHTEISKUNNALLA ON SELKEÄ REALISTINEN UTOOPPINEN
VISIO JA STRATEGIA VISION TOTEUTTAMISEKSI.

Miltä filosofian pohjalta voidaan rakentaa eduskuntaohjelma?
Siitä lisää seuraavassa osassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti