UTOPIAN ETSINTÄ JATKUU....

UTOPIAN ETSINTÄ JATKUU....
UTOPIAN ETSINTÄ JATKUU....

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

YHTEISKUNNALLINEN YRITYS ON MAHDOLLISUUKSIEN TUOJA

YHTEISKUNNALLINEN YRITYS:

Tominta-ajatus:

Yhteiskunnallinen yritys yhdistää liiketoimintataidot yhteiskunnallisten tai ekologisten tavoitteiden toteuttamiseen. Yhteiskunnallisen yrityksen voitto tai ylijäämä käytetään pääosin sen toiminta-ajatuksen mukaisen yhteiskunnallisen tavoitteen toteuttamiseen.
Yhteiskunnallinen yritys pyrkii ratkaisemaan yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia. Kyse ei ole työpajatoiminnasta tai hyväntekeväisyydestä. 

Yrityksen tehdessä voittoa, se sitoutuu käyttämään suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisten tavoitteiden edistämiseen ,näin yrittäjä luopuu voitosta vapaaehtoisesti. Varallisuuslukko myös poistaa yrityksen myymisetä tulevan voiton mahdollisuuden. 

Vastavuoroisesti yrittäjän tulisi saada tukea ottamansa riskien hallintaan. Siksi tarvitaan laki. (Riskien ja voiton mahdollisuuksien tasapainottaminen ). 
Esimerkiksi: Työllistämisen sivukulujen minimoimisessa, eläke kertymässä Jne..

Yhteiskunnallisen yrityksen toimitapa sopii hyvin eteenkin avoimeen sisämarkkinan hallinnoivaksi yritykseksi jota kautta saadaan työllistettyä joustavasti.

Tominta-ajatus:

Sosiaalinen yritys on yrityksen toimintatapa, jossa tavoitteena on taloudellisen kannattavuuden ohella yhteiskunnallinen yleishyödyllisyys (eli sosiaalinen) merkittävyys. Tämä sosiaalinen tavoite voi olla vajaakuntoisten työllistäminen eli kuntouttava työtoiminta, syrjäytyneiden integrointi yhteiskuntaan tai esimerkiksi ympäristönhoito.
Sosiaalisen yrityksen tarina yhteiskunnassa ei ole ollut kovinkaan merkittävä koska lainsäädännön kankeus ja elinkeinoelämän hasteellista joustavuutta ei voida toteuttaa sosiaalisessa yrityksissä, näin toiminta on ollut lähinnä pienimuotoista työpaja tyyppistä toimintaa.

YHTEISKUNNALLISEN YRITYKSEN  MISSIOT.

  • KANSALAISTEN TYÖLLISTÄMINEN
  • YMPÄRISTÖPALVELUT
  • SOSIAALISET PALVELUT
  • LIIKUNTAPALVELUT
  • KULTTUURIPALVELUT
  • SYRJÄSEUDUT


Kansakunnan parhaan työkykyvyn kurjistaminen:


Nykyinen ja edelliset hallitukset ovat pyrkineet kartuttamaan verotuloja lähiinnä käytääkseen hyväksi olemassa olevan Ykkösluokan työväen työkykyä ja jaksamista                                  (ei niin leveä mutta pitkä). 

Meidän kuitenkin tulisi miettiä olisiko yhteiskunnan eduksi että työväki olisi                                (Leveä mutta ei niin pitkä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti